На 100процента термостата е заминал смени го и всичко ще ти е ок
Известие
Collapse
No announcement yet.
Колата ми НЕ загрява
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениеА сигурен ли си това дето го виждаш на таблото е вярно. Щото такова животно като незагряваща кола с изправен термостат няма
Почвам да си мисля че това е свързано и с факта че фредишния собственик е изрязал ЕГР а и всичките му тръби. А и каква роля играе топлообменника който е под термостата?Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениеМай май ми се налага да си върна думите назад. От както започна да се захлажда и аз го виждам това нещо. Преди 2 седмици смених стария термостат и нещата станаха малко по-добре но пак са си шантави. Днес сутринта от Младост до Люлин по околовръстното през повечето време си показваше 60 тина градуса и чак накрая стигна до 75. Маркучите от и към радиатора са студени.
Почвам да си мисля че това е свързано и с факта че фредишния собственик е изрязал ЕГР а и всичките му тръби. А и каква роля играе топлообменника който е под термостата?
Comment
-
Термостата го смених и този определено си работи. Когато беше топло го пробвах и си отвори малко преди 90 градуса. Как е чипосвана колата не знам но е правено от хора дето имат добра репутация тук. Пък и проблем с вървежа и разхода няма. И аз се замислих дали проблема не е в изрязания ЕГР защото сега на практика двете страни на топлообменника са отворени и през тях си циркулира само външния въздух. Тоест той само охлажда. Та се чудя дали да не взема или да го запуша или да свържа входната и изходната му тръба за антифриз "накъсо".Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Абе колко мислиш, че може да загрее водата някакъв ЕГР, през който преминава ограничено количество газове и то само при празен ход и ниско натоварване на двигателя ? Практически нищо. За да се случи това е необходим много сериозен топлообменник (от друг материал и с друга конструкция), през който през цялото време да циркулират изгорелите газове. Така, че не ти е в това проблема.Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 22:58.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
аз имам подобен проблем в градски условия колата ми загрява и перката си се вкл., но извънградско държи 60 градуса и не загрява повече... термостата ли е за смяна, антифриз ли или датчик???
колата от подписа!-------------------------------
ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV -EX
ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++
Comment
-
А има ли някой да се похвали с JTD зимата, че има перфектно парно ?
Щото аз сменях термостат миналата година, нещата се подобриха определено, но не е това дето требва да бъде.Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщениеА има ли някой да се похвали с JTD зимата, че има перфектно парно ?
Щото аз сменях термостат миналата година, нещата се подобриха определено, но не е това дето требва да бъде.? Загрява бавно, но един път загрее ли, после става сауна в колата.
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
-
Първоначално публикувано от dilqnski Покажи съобщениеИнтересно е,че при Common rail ,поради по-бавното загряване,монтират подгряване със свещи във водната система,а при Алфа 156 JTD не виждам такива.sigpic
Comment
Comment